Orbion Consultingin ratkaisee matkapuhelinverkon kuuluvuusongelmat kiinteistöissä

Useissa kiinteistöissä painiskellaan matkapuhelinverkon heikon sisäkuuluvuuden kanssa. ongelmat ovat ratkaistavissa Orbion Consultingin operaattoririippumattomalla sisäverkkojen toteutuspalvelulla, jolla varmistetaan hyvä signaalitaso ja riittävä kapasiteetti kiinteistön sisätiloissa. Hyvät tietoliikenneyhteydet tuovat selkeää lisäarvoa kiinteistölle oli sitten kyseessä yrityskiinteistö tai asuinrakennus.

Monelle kiinteistön omistajalle ja käyttäjälle saattaa tulla yllätyksenä, että matkapuhelinsignaali on heikko juuri uusissa kiinteistöissä.

Uudet rakennustekniikat ja energiatehokkaat materiaalit, kuten selektiivilasit ja verkkomaiset metallirakenteet vaimentavat voimakkaasti radiosignaalia. Uudet asuinalueet myös rakennetaan entistä tiiviimmin. Samaan aikaan uudet modernit matkapuhelinteknologiat hyödyntävät entistä korkeampia taajuuksia, ja ne etenevät matalia taajuuksia heikommin. Vyyhti on valmis, kun kuluttajat haluavat yhä enemmän hyödyntää mobiililaitteitaan ja vaativat entistä nopeampia yhteyksiä.

Sisäverkko ratkaisee kiinteistöjen kuuluvuusongelmat

Vastoin yleistä käsitystä operaattorien vastuulla ei ole ratkaista kiinteistöjen kuuluvuuspulmia. Operaattoreilla ei ole tähän resursseja tai käytännön edellytyksiäkään, sillä esimerkiksi asuinkiinteistöissä on käytössä monien eri operaattorien palveluja, jolloin jokaisen operaattorin tulisi käydä erikseen asentamassa lisäantenneja kiinteistöön.

Toimivin ja kustannustehokkain ratkaisu on rakentaa kiinteistölle oma sisäverkko, joka palvelee kaikkia operaattoreita. näin varmistetaan, että kiinteistö ei ole sidottu vain yhden operaattorin palveluihin ja kaikkien operaattorien yhteydet pelaavat yhtä varmasti.

Kun kiinteistön oma sisäantenniverkko toteutetaan oikeaan aikaan kiinteistön rakentamisen, tai peruskorjausten kanssa, ei sen kustannuksilla ole käytännön merkitystä.

Orbion tarjoaa tasokkaita asiantuntijapalveluita

Operaattoririippumattoman sisäverkkoratkaisun suunnittelu edellyttää hyviä yhteyksiä operaattoreihin, ammattitasoista radioverkkosuunnittelun osaamista ja laajaa projektinhallintaa. Orbion Consulting toteuttaa operaattoreille laajoja verkkosuunnitteluhankkeita, ja sen ansiosta yrityksen asiantuntijoilla on erinomaiset kontaktit kaikkiin suomessa toimiviin operaattoreihin.

Orbion Consulting on operaattoreiden hyväksymä partneri, ja olemme kehittäneet toimivan yhteistyömallin sisäverkkojen suunnitteluun ja toteutukseen heidän kanssaan.

Oikea-aikainen suunnittelu ja toteutus sekä huolelliset komponenttivalinnat luovat pohjan kustannustehokkaalle sisäverkkoratkaisulle, jolla saavutetaan paras mahdollinen palvelutaso.

Orbion kantaa kokonaisvastuun projektista

Orbion Consulting tarjoaa sisäverkkoratkaisut avaimet käteen -periaatteella. palveluun kuuluvat muun muassa kohteen kuuluvuuskartoitus, antennijärjestelmän suunnittelu, asennusurakoitsijan, materiaalihankinnan kilpailutus, toteutuksen valvonta ja testauspalvelut.

Sisäverkkoratkaisumme skaalautuu aina yksittäisestä asuinrakennuksesta kymmenien tuhansien ihmisten uusiin asuin- ja liikekeskuksiin, tai julkisiin tiloihin. Laajan kokemuksemme ansiosta pystymme ratkaisemaan myös vaativien erityiskohteiden kuten maanalaisten tilojen ja tunnelien kuuluvuushaasteet.