Kuuluvuusongelmia kiinteistössä?

Matkaviestinverkkojen (mobiilikuuluvuus) kuuluvuusongelmat rakennusten sisällä ovat yleisiä ja lisääntyvät. Rakennusten energiatehokkuus, ikkuna- ja ulkoseinämateriaalit vaimentavat voimakkaasti matkaviestinverkkojen kuuluvuutta sisätiloissa. Asia koskee kaikkia rakennustyyppejä: asuinkerrostalot, liike- ja toimistotalot, hotellit, sairaalat, julkiset rakennukset, maanalaiset tilat ja tunnelit.

Suurissa rakennuksissa, joissa on paljon mobiilipalvelujen käyttäjiä, tarvitaan myös mobiiliverkkojen lisäkapasiteettia rakennuksen sisälle. Kuuluvuus- ja kapasiteettipuutteet näkyvät ongelmina puheluissa, tai alhaisina mobiiliverkkojen datanopeuksina.

Puutteet liittyvät kaikkien teleoperaattoreiden (Telia, Elisa, DNA, VIRVE) verkkoihin ja kaikkiin verkkotyyppeihin (2G / GSM, 3G / UMTS, 4G / LTE, VIRVE / TETRA). Tulevaisuudessa myös 5G verkkoon.

Rakennuksen käyttäjillä ei tulisi olla rajoituksia eri operaattoreiden palveluiden käytön suhteen. Kaikkien tulisi toimia yhtä hyvin koko rakennuksessa.

Kuuluvuusmittaus

Rakennuksen kuuluvuusongelmien taso voidaan kartoittaa etukäteen, ennen rakentamista, tai mitata rakennuksen vaipan valmistuttua. Asian selvittäminen ja korjaaminen mahdollisimman aikaisessa vaiheessa alentaa kuuluvuuden parantamisen kustannuksia ja vähentää rakennuksen käyttäjien kokemia mobiilipalveluiden käytön ongelmia.

Orbion suorittaa kuuluvuuden kartoitukset ja mittaukset. Mittausraporttimme sisältää myös kohdekohtaisen parannusehdotuksen. Suoritamme mittauksia ympäri Suomen ja tarvittaessa mittaamme myös viranomaisverkko Virven samalla kerralla.

Tilaa kuuluvuuskartoitus, yhteyshenkilö Seppo Seitsonen, 050 566 8200, seppo.seitsonen@orbionconsulting.fi

Äyrite 16,
01510 Vantaa

finland@orbionconsulting.fi

010 626 1313